Broche in opdracht

Broche in opdracht

In opdracht werken zorgt telkens weer voor verrassingen. Tijdens een eerste afspraak met de klant pakte zij meerdere zakjes en doosjes vol zilver. Of daar een nieuwe broche van gemaakt kon worden. Met daarin twee motieven verwijzend naar de familienaam van de klant. Een pauw en een anker.

Het verwerken van deze twee elementen in een ontwerp was een uitdaging. Mijn ontwerpen zijn in de regel abstract, dus een te directe verwijzing wilde ik niet maken. Ik heb beide vormen eerst los van elkaar onderzocht en toen gekeken hoe deze in een ontwerp gecombineerd konden worden. Van ongeveer 25 ontwerpen werkte ik er drie uit en legde deze tijdens een koffieafspraak voor aan de klant. Daar kwam een ontwerp uit met een kleine aanpassing aan de haren van de veer.

Na het ontwerpproces start het maakproces. De uitdaging bij de broche was het geheel licht en fijn draagbaar te houden. De klant draagt graag jasjes, maar ik wilde dat dat de broche ook op een lichtere stof gedragen kon worden en probeerde de broche op een linnen shirt. Na een geslaagde test maakte ik de definitieve broche. De verpakking paste ik zodanig aan zodat de broche ook mooi gepresenteerd kan worden wanneer de klant deze niet draagt. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.