Over Studio Bernadine Ypma

Inspiratie

Als ik door steden loop ben ik gefascineerd door hoe de architectuur en kunst mij omringt. Dat gevoel, het imposante, creatieve en krachtige, wil ik met mij mee kunnen dragen. Daarom maak ik sieraden geïnspireerd op mijn favoriete kunst en architectuurstijlen. Architectuur en kunst die je bij je kan dragen, die je omringt.

Draagbaar ontwerp

Mijn ontwerpen voer ik altijd maar in een kleine oplage uit, dus je draagt iets unieks. Ik hou van statement items van zilver of geelgoud met kleur edelstenen. Ik zorg ervoor dat de sieraden perfect aansluiten op het lichaam en licht van gewicht zijn. Het is mijn ambitie om sieraden te maken die onderdeel worden van je identiteit. Sieraden die je jaren bij je draagt.

Duurzaamheid 

Duurzaamheid vind ik belangrijk en ik innoveer om het productieproces volledig circulair te maken. Ik werk met circulair zilver en goud en vervang chemische stoffen door natuurlijke alternatieven. De sieradendoosjes zijn eco certified en de verzendverpakkingen zijn van gerecycled papier. 

Bio

Sieraden hebben van jongs af aan mijn grootste interesse. Mijn kunststudies begonnen in 1999 aan de kunstacademie in Maastricht en de Universiteit van Amsterdam. Ik werkte in galeries en musea met Dutch Design en sieradencollecties. In 2023 heb ik Studio Bernadine Ypma opgericht als resultaat van mijn liefde voor het met de hand maken van zilveren en gouden sieraden en het ontdekken van nieuwe ontwerpen en technieken. 

Ik combineer het creatieve handwerk als goudsmid met strategisch denkwerk als adviseur en interim directeur. Met 10+ jaar ervaring als directeur van cultuur- en erfgoedorganisaties heb ik in 2023 een strategisch advies bureau opgericht. Ik ondersteun organisaties in de sectoren cultuur, erfgoed en natuur bij organisatieontwikkeling, innovatie en verandering.