Onderhouden sieraden

Zilveren en gouden sieraden

Sieraden in zilver en 14k goud gaan tientallen jaren mee. Kleine krasjes kunnen na verloop van tijd ontstaan en geven het sieraad karakter. Als je het zilveren of 14-karaats gouden sieraad wilt poetsen, kun je de meegeleverde roze doek gebruiken of een beetje afwasmiddel en een zachte doek gebruiken.

Aanslag op schakel armbanden en colliers is eenvoudig te verwijderen met een dompelbad. (let op: niet geschikt voor sieraden met edelstenen) Maximaal twee minuten in het dompelbad en dan afspoelen met water en een zacht afwasmiddel en de glans is terug. Kies voor silver clean of gold clean van Hagerty. 

Refresh service

De opfrisservice is gratis voor sieraden die je uit onze collectie hebt gekocht. Je kunt je zilveren en 14k gouden Studio Bernadine Ypma sieraden één keer per twee jaar langsbrengen om te laten poetsen en polijsten.* Kleine krasjes worden verwijderd en het stuk wordt grondig gereinigd. Je favoriete sieraden zullen fris en nieuw aanvoelen. 

Vermeil

Sommige stukken in de collectie zijn vermeil. Vermeil is goud gelaagd op zilver. Omdat de goudlaag na verloop van tijd wegslijt zal deze periodiek moeten worden vervangen. De laag gaat ongeveer 24 maanden of langer mee, afhankelijk van of het een ring is in vergelijking met oorbellen (een ring zal meer wrijving ervaren).

Vermijd contact met water, transpiratie, parfums, lotions of haarproducten. Dit kan rode vlekken in de goudlaag veroorzaken die je er niet meer uit krijgt. Maak je vermeil sieraden schoon met een droge, zachte doek. 

*Deze service is niet van toepassing op vermeil sieraden omdat deze niet gepolijst kunnen worden. Reparatie of formaat wijzigen maken geen deel uit van de gratis service.